Kosmisch Verbinder

Reiki I cursus

Reiki is een holistische behandelwijze die valt onder de alternatieve geneeskunde. Omdat Reiki mij persoonlijk heel veel heeft gebracht, wil ik deze helende energie met veel liefde doorgeven. Iedere Reiki Master organiseert de cursus op een eigen manier en ik heb ervoor gekozen om het 1-op-1 aan te bieden en in kleine intieme groepen van 4 personen. Op deze manier is er genoeg ruimte voor ieders persoonlijke proces en kunnen we ervoor zorgen dat je tijdens de cursusdag precies krijgt wat je nodig hebt. Doordat het kleinschalig is, is er alle ruimte om jezelf te zijn en Reiki te integreren in jouw systeem. Ik creëer een veilige ruimte waar alles er mag zijn en waar jij mag zijn wie je écht bent.

Voor deze cursus heb ik een eigen cursus handboek geschreven waar je uiteraard een exemplaar van mee naar huis krijgt na de cursus. Dit handboek is een naslagwerk dat je naderhand er altijd bij kan pakken als je het even niet meer weet.

Reiki I individueel

De eerste graad Reiki cursus is een cursus van één dag (ongeveer 5 uren). We beginnen de dag met een meditatie om helemaal aan te komen in het moment en ons open te stellen voor de energie die komen gaat. De energie begint al te stromen en zo zitten we de hele dag in de helende energie.

Wanneer je de cursus 1-op-1 volgt, beginnen we met een stukje theorie over de oorsprong van Reiki en hoe deze energie is geland bij Mikao Usui. Deze sensei is de grondlegger van het Usui system of natural healing. Daarna krijg je de eerste inwijding gevolgd door een tafelbehandeling. Na een lekkere lunch (ivm ieders dieetwensen dien je dit zelf mee te nemen, geen vlees) volgt de tweede inwijding en een stukje theorie over handopleggingen. Wat zijn vaste posities? Wat zijn mogelijkheden en alternatieve posities? Wanneer geef je wel Reiki en wanneer niet? Zodra we dat hebben doorgenomen mag je een zelfbehandeling doen waarbij ik je tips en trucs geef. Deze zelfbehandeling is erg belangrijk omdat je na de cursusdag, jezelf 21 dagen gaat behandelen om de energie te integreren. Na deze behandeling volgt de derde inwijding en informatie over het chakrasysteem, de Reiki Principes, Reiki bij huisdieren en wat er verder nog ten tafel komt. Gevolgd door de laatste inwijding. Je krijgt een certificaat met Reiki stempel en daarna nemen we afscheid van elkaar.

Na de cursus gaat het pas echt beginnen! Je mag Reiki gaan integreren in jouw systeem en stukken van jezelf aankijken die eerder niet boven kwamen. Eerst is het tijd om jezelf te helen, om vervolgens de energie middels fysieke behandelingen door te geven aan een ander. Tijdens deze integratie hebben we regelmatig contact en krijg je van mij 3 weken persoonlijke begeleiding. Hoe gaan je zelfbehandelingen? Wat komt er boven? Misschien loop je ergens tegenaan of heb je zelf nog vragen. Na deze 21 dagen heeft de energie zich goed genesteld in jouw systeem en kun je er zelf verder mee aan de slag.

De Reiki 1-op-1 cursus duurt van 10.00 tot ongeveer 15.00 uur en wordt gegeven in mijn praktijk in Den Helder. De kosten voor de individuele cursus zijn € 450,- pp.

Reiki I in groepsverband

De Reiki groepscursus ziet er iets anders uit dan de 1-op-1 cursus. We beginnen met een kennismakingsgesprek zodat we elkaar en de medecursisten iets beter leren kennen. Ik wil dan natuurlijk ook graag weten waarom je voor de cursus hebt gekozen en wat je ermee hoopt te gaan doen. Vervolgens doen we een meditatie waarin ik jullie begeleid en waarmee we een krachtig Reiki-veld neer te zetten. Hierna volgt de eerste inwijding zodat we meteen lekker in de energie zitten.

Dan is het tijd voor de theorie. We bespreken de oorsprong van Reiki, wat het precies is, wat de verschillende graden betekenen en kijken we naar de vaste handposities die bij de eerste graad horen. Deze oefenen we ook meteen zodat ze al een beetje eigen worden. Vervolgens gaan we lunchen (ivm ieders dieetwensen dien je dit zelf mee te nemen, geen vlees). Na de lunch volgt de tweede inwijding en starten we met het oefenen van een zelfbehandeling. Zodra we de posities van de zelfbehandeling hebben geoefend en gevoeld, is het tijd voor de derde inwijding.

Na de derde inwijding, je kanaal is dan al voor 3/4 geopend, is het tijd om de posities van de tafelbehandeling door te nemen. Zodra deze duidelijk zijn, is het tijd om te oefenen! Jullie gaan met elkaar oefenen op de behandeltafels onder mijn begeleiding. Dit wisselen we af, zodat je kan ervaren hoe het is om Reiki te geven, maar ook hoe het is om Reiki te ontvangen.

Als laatste kijken we samen naar het chakra systeem (de zeven hoofdchakra’s die in Reiki een belangrijke rol spelen) en volgt de laatste inwijding. We sluiten af met een evaluatie met een koekje en thee.

Ook geldt bij de groepscursus dat het na de cursusdag pas echt gaat beginnen. Je mag Reiki gaan integreren in jouw systeem en stukken van jezelf aankijken die eerder niet boven kwamen. Eerst is het tijd om jezelf te helen, om vervolgens de energie middels fysieke behandelingen door te geven aan een ander. Tijdens deze integratie hebben we regelmatig contact en krijg je van mij 3 weken persoonlijke begeleiding. Hoe gaan je zelfbehandelingen? Wat komt er boven? Misschien loop je ergens tegenaan of heb je zelf nog vragen. Na deze 21 dagen heeft de energie zich goed genesteld in jouw systeem en kun je er zelf verder mee aan de slag.

De Reiki groepscursus duurt van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur en wordt gegeven in mijn praktijk in Den Helder. De kosten voor de Reiki I cursus in groepverband zijn € 350,- pp.

De eerst mogelijke Reiki I Groepsdata zijn:

22 mei (nog 4 plekjes vrij)

13 juni (nog 4 plekjes vrij)